moc fotogenický tento LC (low carb) dezert není :-), ale chutná skvěle. Stojí za vyzkoušení tato nízkosacharidová roláda...
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
5 kusů |
5 kusů |
|
50 g |
50 g |
|
25 g |
25 g |
|
10 g |
10 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
| Náplň | |
|
1 kus |
1 kus |
|
créme fraiche 38% 1 kus |
1 kus |
|
2 hrsti |
2 hrsti |
| Na ozdobu | |
|
24 kusů |
24 kusů |
Postup přípravy
-
Ušlehat bílky se špetkou soli a 3 PL studené vody na tuhý sníh. Pak zašlehat sladidlo, postupně 5 žloutků a nakonec vmíchat kokos + čokoládu.
-
Péct na pečícím papíře cca 20 minut na 170-180 °C podle typu trouby. Zatočit (i s papírem), nechat vychladnout.
-
Šlehačku vyšlehat, přimíchat creme fraiche (38%), naplnit, posypat borůvkama, zatočit a ozdobit.
Makronutrienty
41%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 636 kJ | 692 kJ |
| Kalorická hodnota | 152 kcal | 165 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
1,55 g |
11,7 g
1,69 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 1,17 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
6,58 g |
12,8 g
7,16 g |
| Bílkoviny | 3,96 g | 4,3 g |
| Sůl | 0,183 g | 0,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














