Věřte mi, že knedlíky s vajíčkem na stole, nemusej nutně způsobit obrácení očí v sloup vašich členů domácnosti
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
4 kusy |
4 kusy |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Na posypání | |
---|---|
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Na másle začneme restovat cibulku spolu s nakrájenou slaninou. Když cibule zesklovatí, přihodíme na malý kostičky nakrájenej knedlík a restujeme do zlatova.
-
Knedlík krásně chytne vůni a chuť másla! No a je skoro po vaření
Makronutrienty
51%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 933 kJ | 3 378 kJ |
Kalorická hodnota | 223 kcal | 807 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
20,9 g
0,776 g |
75,6 g
2,81 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,09 SVJ | 7,56 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,7 g
5,32 g |
42,5 g
19,3 g |
Bílkoviny | 8,65 g | 31,3 g |
Sůl | 1,17 g | 4,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů