Klasický pokrm v low carb úpravě. Zaručeně si pochutnáte. :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Knedlíky | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
mouka mandlová z mandlových jader 30 g |
30 g |
|
15 g |
15 g |
|
15 g |
15 g |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 15 g |
15 g |
|
160 g |
160 g |
| Zelí | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
340 g |
340 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
| Na ozdobu | |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Vejce s tvarohem a se solí jsem prošlehala. Přidala jsem smíchané suché ingredience a směs jsem promíchala a pak prohnětla rukou. Nechala jsem odstát cca půl hodiny.
-
Mezitím jsem si uzené maso nakrájela nadrobno.
Těsto jsem rozdělila na 8 přibližně stejných částí. Z každé části jsem utvořila kuličku, ze které jsem v dlani udělala placku. Je lepší si na pracovní plochu nasypat trochu mandlové mouky a dlaně si tam občas "namočit", aby se vám těsto nepřilepovalo. Do každé placky jsem dala jednu lžíci uzeného a zabalila.
Knedlíky jsem vařila v osolené vodě asi tak 6 minut.
-
Zelí: nadrobno nakrájenou větší cibuli jsem osmahla dozlatova na sádle. Přidala jsem scezené zelí ze sklenice, přidala mletý kmín, podlila lehce vodou a dusila. Jak bylo zelí skoro hotové, posypala jsem je lahůdkovým droždím a dodusila. Až nakonec jsem dle chuti dosolila.
-
Cibuli jsem nakrájela na malé měsíčky a osmažila na sádle.
Na talíři jsem knedlíky posadila na dušené zelí, posypala je osmaženou cibulkou a nasekanou petrželkou.
Makronutrienty
26%
48%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 456 kJ | 644 kJ |
| Kalorická hodnota | 109 kcal | 154 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,22 g
3,65 g |
7,37 g
5,16 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,522 SVJ | 0,737 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,17 g
1,59 g |
7,3 g
2,24 g |
| Bílkoviny | 9,53 g | 13,5 g |
| Sůl | 0,914 g | 1,29 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














