Knedlík z mandlové mouky mám sice ráda, ale nikdy jsem z něj nebyla úplně nadšená. Navíc mandlová mouka je dražší a jistě v současné době mnozí z nás šetří, kde se dá. Proto mě napadlo použít bramborovou vlákninu. A za sebe musím říct, že lepší LC knedlík jsem opravdu nikdy nejedla. Je tak dobrý, že se dá jíst i samotný.
- 3m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
můžete použít i tvaroh z vaničky 50 g |
50 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 lžíce 40 g |
40 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
|
nebo dle potřeby 2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Větší hrnek vymažeme máslem. Do misky vyklepneme vejce, osolíme a přidáme sýr. Důkladně vidličkou promícháme. Potom přidáme bramborovou vlákninu a prášek do pečiva a opět důkladně promícháme. Přidáme mléko dle potřeby tak, aby mělo těsto kašovinou konzistenci, spíše řidší než hustší. Těsto přelijeme do hrnku a dáme do mikrovlnky na 2 minuty a 40 sekund.
Makronutrienty
6%
35%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 808 kJ | 1 389 kJ |
| Kalorická hodnota | 193 kcal | 332 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,21 g
1,72 g |
2,08 g
2,96 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,121 SVJ | 0,208 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,7 g
4,54 g |
21,9 g
7,8 g |
| Bílkoviny | 7,63 g | 13,1 g |
| Sůl | 1,11 g | 1,9 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














