Jak si posílit imunitu? Udělejte si domácí kimchi. ☺
Pro mě je nejhorší to čekání, než vykvasí. Vyzkoušejte!
www.lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/
- 1h
- 20 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 svazek |
1 svazek |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
Pasta | |
sůl by měla tvořit 1% váhy zeleniny 1 lžíce |
1 lžíce |
drcený 2 kusy |
2 kusy |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na pastu smíchejte dohromady.
K nakrájenému zelí na 5 cm proužky přidejte cibuli, jarní cibulku, pórek, papriku, petržel, bílou ředkev, mrkev a vše důkladně promačkejte společně s pastou až zelenina pustí vlastní šťávu.
Zelenina musí být změklá a ohebná.
-
Vše napěchujte do čisté vypařené sklenice nebo hrnce na kvašení.
Stlačte zeleninu dolů a musí být zatížená, aby byla potopená ve vlastní šťávě.
Nechte kvasit asi 5 – 7 dnů v pokojové teplotě.
-
Po dokvašení uchovejte sklenici v lednicí, kde se nižší teplotou kvašení zastaví.
Postupně odebírejte kimchi vždy čistou lžící.
Takto kimchi v lednici vydrží i několik týdnů, jen se musí zelenina udržovat pod hladinou.
-
Postup najdete zde:
https://lenyinspirace.cz/kvasena-zelenina/
Makronutrienty
72%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 101 kJ | 101 kJ |
Kalorická hodnota | 24,2 kcal | 24,1 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,82 g
1,56 g |
4,8 g
1,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,482 SVJ | 0,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,402 g
11,5 g |
0,401 g
11,4 g |
Bílkoviny | 1,47 g | 1,47 g |
Sůl | 0,76 g | 0,758 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů