Zase jiná nízkosacharidová příloha, já kedlubny moc ráda...ale jde i z brambor pro neLC strávníky.
- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
Menší kastrůlek si vyložíme máslem, přidáme kedluben na stejné velké kusy, které jsem osolila a posypala kurkumou. Prihodime dva stroužky česneku a na středním plameni děláme do změknutí a lehkého zčernání spodní části .
Makronutrienty
33%
8%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 706 kJ | 695 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 166 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,47 g
2,01 g |
8,34 g
1,98 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,847 SVJ | 0,834 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15 g
9,29 g |
14,8 g
9,15 g |
Bílkoviny | 2,06 g | 2,03 g |
Sůl | 1,03 g | 1,01 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů