
Další nízkosacharidová (lowcarb) příloha v sezóně kedluben.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Pyré | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Kedlubnu si nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka.
Přidáme sůl a máslo a v troše vody povaříme doměkka.
-
Rozšleháme na pyré, ne úplně dohladka jako kaši.
Jako příloha se hodí k čemukoliv:).
Makronutrienty
74%
11%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 197 kJ | 171 kJ |
Kalorická hodnota | 47 kcal | 40,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8 g
3,77 g |
6,96 g
3,28 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,8 SVJ | 0,696 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,58 g
0,897 g |
1,37 g
0,78 g |
Bílkoviny | 1,23 g | 1,07 g |
Sůl | 0,694 g | 0,604 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů