- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 hrnek |
1 hrnek |
120 g |
120 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 hrnky |
2 hrnky |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Předehřejeme si troubu a mezitím uvaříme ve vodě čočku (asi 20 min., drobnozrnnou stačí i méně). Pak vypneme vodu a dosypeme bulgur nebo krupičku a sůl, zakryjeme, sundáme ze sporáku a necháme dojít.
-
Na oleji osmažíme cibuli (ne jarní, normální), dolejeme protlak, kmín a papriku a ještě chvilku (cca 2 min.) povaříme. Přidáme k vychladlé čočce, zapracujeme citron. štávu, pažitku, petrželku a jarní cibulku. Hmotu dobře prohněteme - ručně. Vytvarujeme čufty.
-
Pečeme asi na 90 stupňů C lehce dohněda (cca 12 min), pak otočíme čufty bříškem nahoru a dalších cca 12 min. pečeme. Můžeme je podávat s rýží, v pita chlebu se salátem, nebo se šťouchanými bramborami a hořčicí. Dobrou chuť :)
Makronutrienty
73%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 587 kJ | 797 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 190 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,8 g
1,14 g |
33,7 g
1,54 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,48 SVJ | 3,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,15 g
0,328 g |
2,91 g
0,445 g |
Bílkoviny | 7,14 g | 9,69 g |
Sůl | 0,588 g | 0,798 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů