Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)

Marie Hloušková, RUTINA.cz

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Kávovo-čokoládový krém (keto, paleo)

I mlsat se dá zdravě

Postup přípravy

  1. Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.

    Kávová zrna namelu co nejvíce na jemno v elektrickém mlýnku na kávu. Čokoládu namelu na jemno také (lze nastrouhat) a přidám ji do kokosového mléka. Pozvolna ohřívám na nízké teplotě, dokud se čokoláda nerozpustí. Mezi tím vidličkou rozkvedlám žloutek s ostatním kořením. Rozpuštěnou čokoládu postupně míchám po lžících (vždy naberu jednu lžíci a zamíchám, pak přidám další lžíci) do žloutku. Následně celou směs přendám zpátky do kastrůlku a ještě 1 minutu zahřívám za stálého míchání. Přeliji do skleniček a nechám 3 hodiny tuhnout v lednici.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte