Kapustu lze upravovat na několik způsobů, nejčastěji jí připravujeme dušenou, přidáváme jí do karbanátků, polévek. Tentokrát jsem z ní zkusila udělat lowcarb lívance a musím říct, že to je lahůdka. Lívance jdou jíst jak samotné se zeleninou nebo jako příloha k hlavnímu jídlu.
❇️ na další moje recepty mrkněte sem ➡️https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 30m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
130 g |
130 g |
5 kusů |
5 kusů |
3 lžíce |
3 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Kapustu rozsekáme v sekáčku, smícháme s vejci, psylliem a okořeníme. Necháme chvilku odpočinout. Pečeme na ghí nebo na sádle.
Makronutrienty
20%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 642 kJ | 350 kJ |
Kalorická hodnota | 153 kcal | 83,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,84 g
0,445 g |
2,63 g
0,242 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,484 SVJ | 0,263 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,87 g
3,45 g |
5,37 g
1,88 g |
Bílkoviny | 8,93 g | 4,86 g |
Sůl | 0,939 g | 0,511 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů