Vynikající low carb karbanátky, vhodné i jako nízkosacharidová příloha.
Od Kačenky Kolníkové, děkujeme :)
- 40m
- 7 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
nastrouhat na jemno 60 g |
60 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Kapustu jsem si rozdělila na jednotlivé listy, vykrojila jsem tvrdé části a dala do vroucí vody tak na 10 minut povařit. Pak jsem scedila a nechala vykapat vodu.
-
Listy jsem pokrájela na menší kousky a ještě v ruce hodně vymačkala přebytečnou vodu. Do větší mísy jsem dala vejce, kapustu koření, droždí, sýr a lžící všechno vymíchala až pak jsem dala mouku a zase vymíchala.
-
Rukama jsem dělala karbanátky(těsto trošku lepí) a každý kousek jsem obalila ve lněné mouce dala jsem na plech s pečícím papírem který jsem trošku potřela oliváčem a některé jsem si posypala lněným semínkem a na další jsem si dala kousek nivy,ale tohle není nutné.
-
Každý kus jsem postříkala lehce olejem a dala péct na 190 stupňů asi tak na 20-25 minut...prostě do zlatova.
Makronutrienty
35%
38%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 332 kJ | 617 kJ |
Kalorická hodnota | 79,3 kcal | 147 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,66 g
1,19 g |
10,5 g
2,21 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,566 SVJ | 1,05 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,32 g
1,23 g |
8,02 g
2,29 g |
Bílkoviny | 6 g | 11,2 g |
Sůl | 0,237 g | 0,441 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů