Mořské potvory :)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Kalamáry | |
|---|---|
|
350 g |
350 g |
|
6 kusů |
6 kusů |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Chapadla nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Osolíme, opepříme a zprudka nasucho opečeme na nepřilnavé pánvi.
Česnek prolisujeme, dáme do malé mističky a zakápneme olivovým olejem. Promícháme.
-
Na talíř naservírujeme bramborovou kaši, opečené kalamáry, navrch dáme česnek a dozdobíme pórkem a klíčky.
Makronutrienty
23%
71%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 494 kJ | 1 444 kJ |
| Kalorická hodnota | 118 kcal | 345 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,2 g
0,298 g |
18,1 g
0,871 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,62 SVJ | 1,81 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,67 g
19,8 g |
4,9 g
57,9 g |
| Bílkoviny | 18,9 g | 55,1 g |
| Sůl | 1,05 g | 3,08 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 14. Měkkýši a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













