Inspirace na takový nízkosacharidový dort plný lásky :).
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 2h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
150 g |
150 g |
20 g |
20 g |
kakaový prášek, holandské kakao 30 g |
30 g |
30 g |
30 g |
50 ml |
50 ml |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 špetka |
1 špetka |
Termix | |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
Marcipán | |
100 g |
100 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
Postup přípravy
-
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpušteným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupnů péct na cca 30 minut.
-
Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.
-
Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka
-
Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).
Makronutrienty
29%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 232 kJ | 2 143 kJ |
Kalorická hodnota | 294 kcal | 512 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
13,6 g
4,25 g |
23,7 g
7,39 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,36 SVJ | 2,37 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,3 g
9,24 g |
40,5 g
16,1 g |
Bílkoviny | 10,9 g | 18,9 g |
Sůl | 0,387 g | 0,673 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů