Polévka je grunt, a takový lowcarb vývar...mňam!
Další recepty můžete najít zde:
https://www.instagram.com/p/CgG8GMfLDw4/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
- 1h:20m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 000 g |
1 000 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
5 kuliček |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Knedlíčky | |
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 hrst |
1 hrst |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Skelet a zeleninu si v hrnci opečeme dozlatova, pak přidáme koření a zalijeme vodou. Necháme táhnout na mírném ohni dle vašich představ (já v rámci úspory času dělala v multifunkčním hrnci Salente Cuco na program dušení 50 minut), poté scedíme.
-
Vše si rozmixujeme v mixéru a zahustíme lněnou moukou dle potřeby.
-
Do scezeného vývaru dáme knedlíčky a vaříme je cca 15 minut (zkoušíme rozkrojením). Poté přidáme ještě uvařenou zeleninu.
Makronutrienty
21%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 563 kJ | 3 405 kJ |
Kalorická hodnota | 135 kcal | 814 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,77 g
1,07 g |
28,8 g
6,49 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,477 SVJ | 2,88 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,59 g
6,22 g |
58 g
37,6 g |
Bílkoviny | 8,12 g | 49,1 g |
Sůl | 0,396 g | 2,4 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů