Moje nejoblíbenější nízkosacharidová snídaně - plná bílkovin a zdravých tuků.
- 3m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
20 g |
20 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Smíchám jogur s tavrohem, posypu domácími bobulemi z mrazáku (tady černý rybíz, někdy muchovník, maliny, jahody...).
Navrch mandlové lupínky a cejlonskou skořici...mňam.
Makronutrienty
34%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 584 kJ | 494 kJ |
Kalorická hodnota | 140 kcal | 118 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,66 g
2,5 g |
6,47 g
2,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,766 SVJ | 0,647 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
4,88 g |
8,53 g
4,12 g |
Bílkoviny | 5,02 g | 4,24 g |
Sůl | 0,075 g | 0,063 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů