Jemná paštika z hlívy

Hana Mlavcová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jemná paštika z hlívy

Tentokrát se musím opravdu pochválit. Povedla se mi moc dobrá paštika, taková chuť mi přesně v mém jídelníčku chyběla. Už si nepamatuji, jak chutnala játrovka, ale možná, že nějak takhle :). Paštikovou chuť v mém receptu dodává sušený rozmarýn a mleté nové koření. Pro ještě lepší chuť můžete zkusit paštiku upéct, já se do toho však nepouštěla, mám ráda rychlovky!

Postup přípravy

  1. Hlívu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku. Až šalotka zesklovatí, přidáme rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost. Během dušení přidáme všechno koření a důkladně promícháme.

  2. Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby přidáme trochu oleje nebo soli.

  3. Podáváme na tmavém pečivu a zdobíme lahůdkovou cibulkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte