Tentokrát se musím opravdu pochválit. Povedla se mi moc dobrá paštika, taková chuť mi přesně v mém jídelníčku chyběla. Už si nepamatuji, jak chutnala játrovka, ale možná, že nějak takhle :). Paštikovou chuť v mém receptu dodává sušený rozmarýn a mleté nové koření. Pro ještě lepší chuť můžete zkusit paštiku upéct, já se do toho však nepouštěla, mám ráda rychlovky!
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Paštika | |
---|---|
300 g |
300 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
15 g |
15 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Hlívu opláchneme, očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme na kostičky nakrájenou šalotku. Až šalotka zesklovatí, přidáme rozmarýn, necháme chvilku provonět a přidáme na kousky nakrájenou hlívu. Dusíme přibližně 15 minut. Není třeba přidávat vodu, hlíva pustí vody dost. Během dušení přidáme všechno koření a důkladně promícháme.
-
Hlívu spolu s nasekanými vlašskými ořechy rozmixujeme na hladkou kaši. Podle potřeby přidáme trochu oleje nebo soli.
-
Podáváme na tmavém pečivu a zdobíme lahůdkovou cibulkou.
Makronutrienty
26%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 740 kJ | 806 kJ |
Kalorická hodnota | 177 kcal | 193 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,76 g
0,894 g |
7,37 g
0,975 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,676 SVJ | 0,737 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
1,06 g |
16,6 g
1,15 g |
Bílkoviny | 3,98 g | 4,33 g |
Sůl | 1,38 g | 1,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů