Jednoduchá domácí jahodová zmrzlina

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Jednoduchá domácí jahodová zmrzlina

Horka jsou tady a každý se chce pořádně osvěžit. Tato zmrzlina je jednoduchá a velmi chutná.

Postup přípravy

  1. Smetanu vyšlehejte do tuha. Přišlehejte k ní ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody a tuto kaši přimíchejte ke smetanovému základu.

    Smetanu vyšlehejte do tuha. Přišlehejte k ní ricottu a med dle chuti. V mixéru rozmixujte jahody a tuto kaši přimíchejte ke smetanovému základu.
  2. Vzniklou hmotou naplňte třeba silikonové košíčky na muffiny nebo jakékoli jiné vhodné nádobky. Nechejte v mrazničce zatuhnout.

  3. Před podáváním vyklopte na talířek či mističku, ozdobte lístkem máty a jahodou. Dobrou chuť.

  4. Poznámka

    Pokud chcete přiznat kousky jahod, nemusíte je rozmixovat všechny. Stačí jich několik pokrájet na menší kousky. Nebo pokud máte i lesní jahůdky, dejte je do zmrzky celé.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte