Efektní a moc dobrý nízkosacharidový dezert, přitom jednoduchý.
- 35m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
5 kusů |
5 kusů |
|
20 g |
20 g |
|
30 g |
30 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
| Krém | |
|
mascarpone, vysokotučný smetanový krém 400 g |
400 g |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ušlehat sníh s vodou, přidat zbytek. Upéct placku na pečícím papíře - 170 °C 10-15 minut (podle trouby)
-
Krém: 400 g mascarpone + 200 g tvarohu + 100 ml 33% smetany - uslehat vše dohromady. 1/3 obarvit šťávou z jahod.
Nařezat korpus a ozdobit.
Makronutrienty
11%
21%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 049 kJ | 946 kJ |
| Kalorická hodnota | 251 kcal | 226 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,87 g
1,87 g |
3,49 g
1,69 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,387 SVJ | 0,349 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,8 g
15,1 g |
21,5 g
13,6 g |
| Bílkoviny | 7,42 g | 6,69 g |
| Sůl | 0,135 g | 0,122 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














