Efektní a moc dobrý nízkosacharidový dezert, přitom jednoduchý.
- 35m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
20 g |
20 g |
30 g |
30 g |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
Krém | |
400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Ušlehat sníh s vodou, přidat zbytek. Upéct placku na pečícím papíře - 170 °C 10-15 minut (podle trouby)
-
Krém: 400 g mascarpone + 200 g tvarohu + 100 ml 33% smetany - uslehat vše dohromady. 1/3 obarvit šťávou z jahod.
Nařezat korpus a ozdobit.
Makronutrienty
13%
21%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 047 kJ | 960 kJ |
Kalorická hodnota | 250 kcal | 229 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,76 g
1,87 g |
4,36 g
1,71 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,476 SVJ | 0,436 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,6 g
15 g |
21,7 g
13,7 g |
Bílkoviny | 7,62 g | 6,98 g |
Sůl | 0,136 g | 0,124 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů