JÁHLOVÉ LÍVANEČKY SE ŠPENÁTEM A UZENÝM SÝREM

Danula

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

JÁHLOVÉ LÍVANEČKY SE ŠPENÁTEM A UZENÝM SÝREM

Nezavrhujme zdravé potraviny, dá se z nich totiž při troše fantazie vykouzlit eňo-ňuňo papáníčko.

Postup přípravy

  1. Jáhly spaříme horkou vodou a poté propláchneme ve studené vodě. Postup opakujeme třikrát, jáhly ztratí hořkost a případnou nažluklou pachuť. Vsypeme do 200ml vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme doměkka (asi 15 minut) a poté necháme vychladnout.

  2. Pak přidáme mléko, vejce, sůl a koření, přisypeme mouku a důkladně rozmícháme. Na sádle smažíme z obou stran dozlatova menší lívanečky, které plníme lžící špenátu a kouskem uzeného sýra, přehneme a skládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáčku. Svrchu posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě na 170 stupňů.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte