JÁHLOVÉ LÍVANEČKY SE ŠPENÁTEM A UZENÝM SÝREM

Danula

Nezavrhujme zdravé potraviny, dá se z nich totiž při troše fantazie vykouzlit eňo-ňuňo papáníčko.

JÁHLOVÉ LÍVANEČKY SE ŠPENÁTEM A UZENÝM SÝREM

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
jáhly, proso 80 g
voda 200 ml
sůl 1 lžička
kurkuma mletá 0,5 lžičky
muškátový ořech mletý 0,5 lžičky
mléko polotučné 1,5% tuku 250 ml
vejce slepičí střední, m 3 kusy
polohrubá mouka 250 g
špenát, čerstvé listy 500 g
sýr eidam 45% uzený, 200 g
strouhanka 50 g
sýr eidam 45% uzený, 100 g

Postup přípravy

  1. Jáhly spaříme horkou vodou a poté propláchneme ve studené vodě. Postup opakujeme třikrát, jáhly ztratí hořkost a případnou nažluklou pachuť. Vsypeme do 200ml vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme doměkka (asi 15 minut) a poté necháme vychladnout.

  2. Pak přidáme mléko, vejce, sůl a koření, přisypeme mouku a důkladně rozmícháme. Na sádle smažíme z obou stran dozlatova menší lívanečky, které plníme lžící špenátu a kouskem uzeného sýra, přehneme a skládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáčku. Svrchu posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě na 170 stupňů.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů