JÁHLOVÉ LÍVANEČKY SE ŠPENÁTEM A UZENÝM SÝREM
Nezavrhujme zdravé potraviny, dá se z nich totiž při troše fantazie vykouzlit eňo-ňuňo papáníčko.
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
jáhly, proso | 80 g |
voda | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
kurkuma mletá | 0,5 lžičky |
muškátový ořech mletý | 0,5 lžičky |
mléko polotučné 1,5% tuku | 250 ml |
vejce slepičí střední, m | 3 kusy |
polohrubá mouka | 250 g |
špenát, čerstvé listy | 500 g |
sýr eidam 45% uzený, | 200 g |
strouhanka | 50 g |
sýr eidam 45% uzený, | 100 g |
Postup přípravy
-
Jáhly spaříme horkou vodou a poté propláchneme ve studené vodě. Postup opakujeme třikrát, jáhly ztratí hořkost a případnou nažluklou pachuť. Vsypeme do 200ml vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme doměkka (asi 15 minut) a poté necháme vychladnout.
-
Pak přidáme mléko, vejce, sůl a koření, přisypeme mouku a důkladně rozmícháme. Na sádle smažíme z obou stran dozlatova menší lívanečky, které plníme lžící špenátu a kouskem uzeného sýra, přehneme a skládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy nebo pekáčku. Svrchu posypeme strouhaným sýrem a zapékáme asi 15 minut v troubě na 170 stupňů.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů