- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Postup přípravy
-
Hrášek a na kolečka nakrájenou mrkev uvaříme v páře.
Zeleninu vmícháme do studené bramborové kaše. Pomocí lžíce tvarujeme na pečící papír z připravené směsi hromádky. Papriku rozkrojíme na poloviny a položíme vedle kaše.
-
Pečeme v předehřáté troubě na program multifunkce (gril + horký vzduch) na nejvyšší stupeň asi 15 minut.
-
Tip
Ideální způsob využití zbylé bramborové kaše. Servírujeme jako přílohu nebo jako samostatné jídlo s větším množstvím grilované zeleniny.
Makronutrienty
70%
13%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 279 kJ | 642 kJ |
Kalorická hodnota | 66,7 kcal | 153 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,2 g
2,33 g |
23,4 g
5,35 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,02 SVJ | 2,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,37 g
1,17 g |
5,45 g
2,69 g |
Bílkoviny | 1,9 g | 4,38 g |
Sůl | 0,472 g | 1,09 g |