Občas to chce něco pikantnějšího...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
10 g |
10 g |
|
kořenicí směs grilovací koření 1 lžička |
1 lžička |
| Směs | |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
5 kusů |
5 kusů |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
klíčky mungo fazolí, sterilované 200 g |
200 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na silnější proužky, posypeme grilovacím kořením a kari, pokapeme tmavou sojovou omáčkou, důkladně promneme a uložíme přes noc do ledničky.
-
Poté na oleji orestujeme cibuli s česnekem, přisypeme čerstvou zeleninu a zprudka opečeme. Odložíme stranou do misky, do pánve přidáme olej a zprudka na něm zarestujeme maso. Zalijeme tmavou sojovou omáčkou, přidáme zeleninu, Sambal Oelek, fazolové klíčky, kari, asi lžičku cukru a kostku bujonu, rozmíchanou v troše vody. Promícháme, případně zahustíme trochou hotové jíšky a dochutíme solí.
Makronutrienty
35%
49%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 272 kJ | 1 144 kJ |
| Kalorická hodnota | 65 kcal | 273 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,82 g
0,919 g |
20,3 g
3,87 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,482 SVJ | 2,03 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,15 g
7,15 g |
9,03 g
30,1 g |
| Bílkoviny | 6,79 g | 28,6 g |
| Sůl | 0,646 g | 2,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














