Tento oblíbený asijský recept se tradičně připravuje se sójovou omáčkou a dalšími ochucovadly běžnými v asijské kuchyni. Pokud byste hledali zdravější alternativu, můžete použít kokosovou omáčku aminos vyrobenou z čerstvé mízy květů kokosovníku, kterou seženete ve specializovaných internetových obchodech.
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hovězí s brokolicí | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
4 stroužky |
4 stroužky |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Při podávání | |
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Začneme tím, že dáme vařit vodu na brokolici, tu si v mezičase očistíme,
rozdělíme na růžičky a jakmile se voda začne vařit, pár minut spaříme, stačí 1-5 minut podle toho, jak máte rádi brokolici uvařenou.
-
Maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na tenké nudličky, osolíme,
opepříme, přidáme jedlou sodu a promícháme.
-
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme 3-4 lžíce nadrobno nakrájeného zázvoru a prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek.
-
Necháme asi minutu rozvonět a přidáme maso, které během pár minut zprudka osmahneme ze všech stran.
-
Přidáme brokolici a promícháme.
-
Před podáváním posypeme sezamovými semínky.
Makronutrienty
18%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 592 kJ | 1 627 kJ |
Kalorická hodnota | 142 kcal | 389 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,49 g
0,942 g |
12,3 g
2,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,449 SVJ | 1,23 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,1 g
3,64 g |
27,8 g
10 g |
Bílkoviny | 9,77 g | 26,9 g |
Sůl | 0,325 g | 0,893 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů