- 2h
- 5 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
500 g |
500 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
pouze stonek bez růžiček 0,25 kusu |
0,25 kusu |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.
-
Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.
Přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a brokolici. Povaříme cca 10 minut, přidáme nudle a uvaříme do měkka podle návodu na těstovinách.
-
Do horké polévky přidáme pažitku a petrželku. Bylinky už nevaříme.
Makronutrienty
31%
58%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 385 kJ | 783 kJ |
| Kalorická hodnota | 92 kcal | 187 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,42 g
1,1 g |
13,1 g
2,23 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,642 SVJ | 1,31 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,35 g
0,829 g |
4,78 g
1,69 g |
| Bílkoviny | 11,9 g | 24,2 g |
| Sůl | 0,723 g | 1,47 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














