Klasika nízkosacharidově, doplněno rajčatovým salátem - pochutnali jsme si moc.
Děkujeme za recept Lence Matoušové :)
- 30m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
500 g |
500 g |
130 g |
130 g |
140 g |
140 g |
1 kus |
1 kus |
4 lžíce |
4 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Na obalení | |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 lžičky |
4 lžičky |
na smažení 4 lžíce |
4 lžíce |
Postup přípravy
-
Vše krom věcí na obalování smícháme dohromady a vytvoříme karbanátky. Potom obalíme ve vajíčku a směsi mandlové mouky s lněným semínky. Smažíme pomalu dozlatova na sádle.
Makronutrienty
5%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 367 kJ | 3 453 kJ |
Kalorická hodnota | 327 kcal | 825 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,41 g
0,266 g |
6,09 g
0,671 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,241 SVJ | 0,609 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
12,7 g |
71 g
32 g |
Bílkoviny | 16,9 g | 42,7 g |
Sůl | 1,49 g | 3,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů