Grusetky jsou skvělou náhradou za běžné těstoviny. Tato low carb verze bez psyllia vás jistě okouzlí. Těsto je vláčné, a díky přidané goudě chutná moc dobře. Těstoviny můžete přidat k masu, omáčkám, použít jako tortilly anebo stočit do slané rolády.... V každém případě si pochutnáte:)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
4 kusy |
4 kusy |
120 g |
120 g |
40 g |
40 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny důkladně rozmixujte v mixéru.
-
Vzniklé těsto nalijte na 2 menší plechy vyložené pečícím papírem. Těsto rozetřete stěrkou po plechu do tenké placky. Pečte při teplotě 170C cca 12-15min. Dobu pečení přizpůsobte výkonu Vaší trouby a také síle placky. Těstoviny vyndejte z trouby a lehce odstraňte pečící papír.
-
Placky by po upečení neměly být příliš vysušené, nesmí se však lepit, aby jste je mohli až trochu zchladnou zatočit a nakrájet na úzké nudle či jiné tvary.
Makronutrienty
4%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 897 kJ | 1 712 kJ |
Kalorická hodnota | 215 kcal | 409 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,4 g
0,772 g |
2,66 g
1,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,14 SVJ | 0,266 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,4 g
7,79 g |
29,4 g
14,9 g |
Bílkoviny | 16,9 g | 32,2 g |
Sůl | 0,908 g | 1,73 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů