Kuřecí prsa s možná takovou poněkud netradiční, ale velmi chutnou přílohou - čekankovým salátem. Trochu nahořklá chuť čekanky se skvěle doplňuje s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
15 g |
15 g |
30 g |
30 g |
Maso | |
200 g |
200 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,3 snítky |
0,3 snítky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na stripsy, pokapeme olivovým olejem, přidám tymián (případně i nějaké další koření) a dáme na několik minut na elektrický gril.
Čekanku omyjeme, rozebereme na jednotlivé lístky a vložíme na pár minut do studené vody, aby se zbavila nadbytečné hořkosti. Mezitím si do mísy nakrájíme ne tenké plátky hrušku. Čekanku nakrájíme napříč na nudličky, vložíme do mísy k hrušce a zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme kousky gorgonzoly a nasekané vlašské ořechy.
Makronutrienty
14%
46%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 684 kJ | 2 310 kJ |
Kalorická hodnota | 163 kcal | 552 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,97 g
0,515 g |
13,4 g
1,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,397 SVJ | 1,34 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
2,45 g |
37 g
8,28 g |
Bílkoviny | 12,6 g | 42,5 g |
Sůl | 0,326 g | 1,1 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů