Grilované kuřecí prso a čekankový salát s hruškou a gorgonzolou
Kuřecí prsa s možná takovou poněkud netradiční, ale velmi chutnou přílohou - čekankovým salátem. Trochu nahořklá chuť čekanky se skvěle doplňuje s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
čekanka červená, puky | 1 kus |
olivový olej panenský | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
hrušky | 0,5 kusu |
ořechy vlašské | 15 g |
sýr gorgonzola | 30 g |
kuřecí prsa | 200 g |
olivový olej | 1 lžíce |
tymián čerstvý | 0,3 snítky |
Postup přípravy
-
Kuřecí prsa nakrájíme na stripsy, pokapeme olivovým olejem, přidám tymián (případně i nějaké další koření) a dáme na několik minut na elektrický gril. Čekanku omyjeme, rozebereme na jednotlivé lístky a vložíme na pár minut do studené vody, aby se zbavila nadbytečné hořkosti. Mezitím si do mísy nakrájíme ne tenké plátky hrušku. Čekanku nakrájíme napříč na nudličky, vložíme do mísy k hrušce a zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme kousky gorgonzoly a nasekané vlašské ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů