Grilované kuřecí prso a čekankový salát s hruškou a gorgonzolou

Adéla Kábelová

Kuřecí prsa s možná takovou poněkud netradiční, ale velmi chutnou přílohou - čekankovým salátem. Trochu nahořklá chuť čekanky se skvěle doplňuje s hruškou, gorgonzolou a vlašskými ořechy.

Grilované kuřecí prso a čekankový salát s hruškou a gorgonzolou

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
čekanka červená, puky 1 kus
olivový olej panenský 1 lžička
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
hrušky 0,5 kusu
ořechy vlašské 15 g
sýr gorgonzola 30 g
kuřecí prsa 200 g
olivový olej 1 lžíce
tymián čerstvý 0,3 snítky

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na stripsy, pokapeme olivovým olejem, přidám tymián (případně i nějaké další koření) a dáme na několik minut na elektrický gril. Čekanku omyjeme, rozebereme na jednotlivé lístky a vložíme na pár minut do studené vody, aby se zbavila nadbytečné hořkosti. Mezitím si do mísy nakrájíme ne tenké plátky hrušku. Čekanku nakrájíme napříč na nudličky, vložíme do mísy k hrušce a zakápneme olivovým olejem, citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Na závěr přidáme kousky gorgonzoly a nasekané vlašské ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů