Výborna, rýchla a veľmi chutná večera
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Zelenina | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 g |
1 g |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
100 g |
100 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Sýry | |
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Na posypání | |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a pokrájame na menšie kúsky ( cuketu, farebnú papriku, mrkvu, pór, cherry paradajky,...) a opečieme ju na olivovom oleji, dochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením, pridáme štipku kurkumy a na záver vhodíme kocku masla na zjemnenie.
-
Vo vriacej osolenej vode krátko povaríme ošúpané stonky špargle.
-
Tekvicové semiačka nasucho opražíme na panvici.
-
Čerstvý syr, údený aj neúdený, nakrájame na hrubšie plátky a krátko ho opečieme na troche olivového oleja, okoreníme a posypeme mletou sladkou paprikou.
-
Ihneď podávame.
Makronutrienty
26%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 411 kJ | 2 796 kJ |
Kalorická hodnota | 98,3 kcal | 668 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,27 g
0,347 g |
29 g
2,36 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,427 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,78 g
17,8 g |
52,9 g
121 g |
Bílkoviny | 4,08 g | 27,7 g |
Sůl | 0,241 g | 1,63 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů