Dršťková se sojovými nudličkami nejen pro vegany a vegetariány.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
polévka | |
---|---|
120 g |
120 g |
20 ml |
20 ml |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
5 g |
5 g |
10 g |
10 g |
1 200 ml |
1 200 ml |
2 g |
2 g |
70 g |
70 g |
5 g |
5 g |
5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Nudličky uvaříme dle návodu na obalu.
-
Celer a mrkev očistíme, nakrájíme na kolečka a na oleji restujeme. Pak přidáme na malé kostičky cibuli a jeden stroužek česneku a ještě chvilku restujeme. Nakonec přidáme kmín a papriku, zamícháme a zalijeme vývarem.
-
Vaříme 10 - 15 minut, aby byla zelenina měkká. Dochutíme zbylým česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Makronutrienty
46%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 350 kJ | 350 kJ |
Kalorická hodnota | 83,6 kcal | 83,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,04 g
1,93 g |
8,05 g
1,93 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,804 SVJ | 0,805 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,9 g
0,202 g |
3,9 g
0,203 g |
Bílkoviny | 5,7 g | 5,71 g |
Sůl | 0,975 g | 0,976 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů