DÝŇOVÉ BROWNIES low carb

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

DÝŇOVÉ BROWNIES low carb

Když máme tu dýňovou sezonu ... Low carb (nízkosacharidový ) dort ve stylu brownies upečený podle Paleosnadno. Tento dezert je LC, zdravý a moc dobrý.

https://paleosnadno.cz/recept/dynovy-brownie-dort/

Postup přípravy

  1. Dýni nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s vejci, kokosovou a mandlovou moukou, kakaem, 25 g zvoleného sladidla a 25 g rozpuštěné čokolády.

  2. Vše vypracujte ve středně tekuté těsto. To nalijte do vhodné formy vystlané zmačkaným pečícím papírem. Na 6 porcí vyjde těsto v koláčové formě o průměru 23 cm přibližně 1-2 cm na výšku. Pokud uděláte korpus vyšší, prodlužte podle toho dobu pečení. Při uvedené výšce těsta to vychází na 25 minut na 180 °C. Hotový korpus nechte vychladnout.

  3. Zatímco se dort peče, připravte si polevu. Ve smetaně si rozpusťte zbytek sladidla a čokolády a vše promíchejte do hladké směsi. Tu nechte chvíli vychladnout a pak do ní po částech zapracujte mascarpone (viz poznámka níže).

  4. Vychladnutý korpus potřete čokoládovým mascarpone a posypte nastrouhanou čokoládou.

    Nechte vychladit v lednici alespoň hodinu a pak podávejte nakrájené na dílky.

  5. Výsledkem je typické hutné vlhké brownies. Proto, pokud se nechcete dělat s krémem, nebo nemůžete mléčné výrobky, bohatě postačí, když ve smetaně nebo kokosovém mléku rozpustíte čokoládu a sladidlo, a tím brownies pokapete.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte