Moc jsem si na této low carb (LC) večeři pochutnala, přitom to je tak jednoduché...
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Zelenina | |
|---|---|
|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
0,2 kusu |
0,2 kusu |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Ještě | |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
50 g |
50 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
Postup přípravy
-
Celer a mrkev si nastrouháme nahrubo, zelí na nudličky.
Na ghí si orestujeme cibuli nadrobno, přidáme nasekaný česnek, zelí a chvíli restujeme. Pak přidáme ostatní, okořeníme, lehce podlijeme a dodusíme společně asi 5 minut.
-
Servírujeme např. s volskými oky, sýrem a domácí majonézou.
Makronutrienty
42%
29%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 319 kJ | 1 977 kJ |
| Kalorická hodnota | 76,3 kcal | 473 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,07 g
1,3 g |
37,6 g
8,04 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,607 SVJ | 3,76 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,28 g
1,66 g |
26,5 g
10,3 g |
| Bílkoviny | 4,21 g | 26,1 g |
| Sůl | 0,788 g | 4,89 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














