
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
125 g |
125 g |
125 g |
125 g |
15 g |
15 g |
15 g |
15 g |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
80 g |
80 g |
1 špetka |
1 špetka |
Krém | |
600 ml |
600 ml |
100 ml |
100 ml |
5 lžic |
5 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
puding s příchutí vanilky, prášek 1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do mísy nasypeme mouku, uděláme v ní důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Jakmile droždí vykyne, přidáme 50 g rozpuštěného másla (30g si necháme na vymazání formy) a další suroviny a zpracujeme hladké těsto. Necháme kynout.
-
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme dlouhé válečky, nakrájíme je na malé kousky a ty naskládáme do máslem vymazané formy a každou zvlášť ze všech stran pomažeme rozpuštěným máslem (30g).
-
Buchtičky ve formě necháme zakryté pod igelitem asi 40 minut kynout a pak péčeme cca 30 minut na 160 stupňů. Ještě horké opět potřeme máslem.
Makronutrienty
68%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 810 kJ | 2 696 kJ |
Kalorická hodnota | 194 kcal | 644 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
25,8 g
9,09 g |
85,8 g
30,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,58 SVJ | 8,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,61 g
4,67 g |
25,3 g
15,5 g |
Bílkoviny | 4,66 g | 15,5 g |
Sůl | 0,177 g | 0,588 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů