Dort s čokoládovou polevou - LC

Oli

Dort s čokoládovou polevou - LC

Moc krásný nízkosacharidový dort, bez cukru a mouky (lowcarb) jistě zachutná i návstěvě :).

Děkujeme Ladě Michové za krásný dezert :)

Postup přípravy

  1. - na dno dortové formy (mám o průměru 23 cm, může být i menší, bude se to pak líp krájet) dáme pečící papír a boky vymažeme máslem. Zapneme si troubu.

  2. - Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s erythritolem. Pak přimícháme kokosový olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.

  3. - Těsto nalijeme do formy a vložíme do trouby. Pečeme 20 minut nebo podle typu trouby. Plyn st. č. 7.

    - Po upečení necháme vychladnout. Pak korpus opatrně přeřízneme.

  4. - Obě půlky korpusu natřeme z vnitřních stran ořechovým máslem bez cukru (např. lískooříškovým).

    - Spodní část korpusu vložíme zpět do formy, natřeme krémem a přiklopíme druhou půlkou korpusu.

  5. - Vrch dortu potřeme polevou. Až poleva vychladne (nejlépe v ledničce), dort ozdobíme mletými ořechy a šlehačkou.

    - Necháme uležet v ledničce, nejlépe přes noc.

  6. Šlehačku ušleháme, do krému však nepoužijeme všechnu, část si necháme na ozdobení dortu.

    Většinu spojíme lehkým prošleháním s ostatními suroviny do hladkého krému.

  7. - V kastrolku si na mírném ohni zahřejeme smetanu s erythritolem a nalámanou čokoládou. Mícháme, dokud nám nevznikne krásná hladká jednotná hmota.

    - Kolik váží čokoláda, tolik dáme smetany. Sladidlo dle chuti. Já jsem použila 70 g 85% čokolády, 70 g 30% smetany a 2 lžíce erythritolu.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte