DOMÁCÍ SUŠENÁ (PEČENÁ) RAJČATA

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Spolu u stolu

DOMÁCÍ SUŠENÁ (PEČENÁ) RAJČATA

Děkuji Štěpánka Svobodová za SKVĚLÝ recept. Nádherně voní a chutnají skvěle

Postup přípravy

  1. Rajčata rozkrájet na půlky, větši na čtvrtky, poskládat na plech s pečícím papírem slupkou dolů, osolit, posypat sušeným tymianem a bazalkou.

  2. Péct (horkovzduch): 20 minut 180 °C, 20 minut na 160 °C, 20 minut na 140 °C (nyní trochu rozplácnout) a vrátit do trouby na 20 minut na 120 °C a nakonec na 100 °C dosušit do konzistence, kterou máte radi (asi hodinu). Při změně teploty pečení vždy troubu pár minut vyvětrat!

  3. Vrstvit do skleniček s čerstvou bazalkou, česnekem a kapary, zalít olivovým olejem (pomace).

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte