DOMÁCÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA s Mandlemi a Sušenými Rajčaty!!

Food by Heart

Účastní se soutěže: Jíme dobře

DOMÁCÍ JÁTROVÁ PAŠTIKA s Mandlemi a Sušenými Rajčaty!!

Tento receptík je super v tom , že ať držíte nebo nedržíte dietu , je stejný a určitě touto svačinkou nepohrdne ani Váš manžel:-)Domácí paštika je rozhodně lepší než kupovaná a jako velkou výhodu beru , že člověk přece jenom ví , co si do ní semlel :-)

Postup přípravy

  1. Nákrájíme dvě cibule a orestujeme je pěkně na pořádném kusu sádla nebo másla .S máslem je paštika jemnější. Nákrájíme si a očistíme hovězí nebo vepřová játra od všech šlach a přihodíme k orestované cibuli.Volba jater je na Vás , já preferuji hovězí , přijdou mi méňě hořká a chutnější , kupuji je u řezníka.Játra chvilku orestujeme , přihodíme 5-7 celých hřebíčku .Pěkně si je spočítejte , případně vložte do sítka na koření nebo zavažte do gázy , abyste je potom mohli vyndat.Pak pěkně podlijeme kvalitním červeným vínem a podusíme.Nakonec játra zalijeme 33% smetanou a přidáme ještě pořádný kus másla.Osolíme,opeříme , můžeme přidat tymián nebo jiné koření , necháme ochladnout a důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem.Do paštiky si můžete přidat co máte rádi , my dali sušená rajčata a plátky mandlí , nicméně když to není podle LC nejraději mám brusinky nebo rozinky namočené v rumu:-)Tak ať chutná:-)!!!

  2. cibule 2 ks

    máslo čerstvé 4PL

    játra vepřová 1/2 kg

    hřebíček celý 6 ks

    červené víno such 0,5 hrnku

    sů 1čl

    pepř. 1/2 čl

    tymián čerstvý 1 snítka

    smetana ke šlehání 150ML

    rajčata sušená 50g

    mandle lupínky 2 čl

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte