Cviklovo-hruškový posúch s kozím syrom

Healty Kiki

Účastní se soutěže: V kuchyni s láskou

Cviklovo-hruškový posúch s kozím syrom

Tiež tak milujete jesenný cviklový šalát s kozím syrom, hruškou a vlašskými orieškami? :)

Tak toto je jeho koláčová, teda posúchová verzia, plná jesenných chutí :)

V koláčiku je použitá zdravšia verzia múky - ovsená, no môžete ju nahradiť aj tou špaldovou či ražnou :)

Pečený kozí syr je perfektný, tento slaný koláč určite stojí za vyskúšanie :)

Postup přípravy

  1. Pokud nemáme doma koupenou ovesnou mouku, vyrobíme si ji mletím ovesných vloček na kávovém mlýnku.

    Důkladně smícháme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.

    Ty pak spojíme a vytvoříme těsto.

    Těsto je hutnější, na plechu je dobré ho válečkem rozmačkat do stran.

  2. Pokryjeme ho nastrouhanou červenou řepou spolu s hruškami a ochutíme mletou kmínem a solí.

    Placku posypeme kousky ovčího sýra a vlašskými ořechy.

  3. Je na vás, zda dáte rucolu na koláč ještě před pečením nebo během něho nebo preferujete jen čerstvou rucolu. Já miluji rucolu i tepelně upravenou i čerstvou, tak jsem se rozhodla pro obě tyto varianty :)

    Placku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut. Třeba ho pozorovat, protože je těsto mokřejší konzistence.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte