Tiež tak milujete jesenný cviklový šalát s kozím syrom, hruškou a vlašskými orieškami? :)
Tak toto je jeho koláčová, teda posúchová verzia, plná jesenných chutí :)
V koláčiku je použitá zdravšia verzia múky - ovsená, no môžete ju nahradiť aj tou špaldovou či ražnou :)
Pečený kozí syr je perfektný, tento slaný koláč určite stojí za vyskúšanie :)
- 1h
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
400 g |
400 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
3 lžíce |
3 lžíce |
300 ml |
300 ml |
Navrch | |
100 g |
100 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Pokud nemáme doma koupenou ovesnou mouku, vyrobíme si ji mletím ovesných vloček na kávovém mlýnku.
Důkladně smícháme zvlášť suché a zvlášť mokré ingredience.
Ty pak spojíme a vytvoříme těsto.
Těsto je hutnější, na plechu je dobré ho válečkem rozmačkat do stran.
-
Pokryjeme ho nastrouhanou červenou řepou spolu s hruškami a ochutíme mletou kmínem a solí.
Placku posypeme kousky ovčího sýra a vlašskými ořechy.
-
Je na vás, zda dáte rucolu na koláč ještě před pečením nebo během něho nebo preferujete jen čerstvou rucolu. Já miluji rucolu i tepelně upravenou i čerstvou, tak jsem se rozhodla pro obě tyto varianty :)
Placku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 40 minut. Třeba ho pozorovat, protože je těsto mokřejší konzistence.
Makronutrienty
60%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 764 kJ | 1 614 kJ |
Kalorická hodnota | 183 kcal | 386 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,3 g
2,46 g |
47 g
5,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,23 SVJ | 4,7 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,74 g
1,9 g |
18,5 g
4,01 g |
Bílkoviny | 6,11 g | 12,9 g |
Sůl | 1,69 g | 3,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů