Vynikající low carb recept z cukety. Klasický litý perník s čokoládovou polevou, jen v low carb verzi. Je parádní.
https://www.instagram.com/anetschneiderova/
- 1h
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
600 g |
600 g |
|
4 kusy |
4 kusy |
|
6 lžic |
6 lžic |
|
120 g |
120 g |
|
kakaový prášek, holandské kakao 4 lžíce |
4 lžíce |
|
400 g |
400 g |
|
kořenicí směs perníkové koření 2 lžičky |
2 lžičky |
|
4 lžičky |
4 lžičky |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
sladidlo na bázi stévie, steviol glykosidů 8 lžiček |
8 lžiček |
| Poleva | |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Cuketu si nastrouháte a mírně vymačkáte od vody (nemusíte moc) a poté přidáte všechny mokré ingredience. V další misce si smícháte ty sypké a pomalu zapracujete k sobě. Pečete na 170 stupňů 40 minut. Poté párátkem zkontrolujete.
-
Olej+čokoládu rozpustíte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce a nalejete na upečený perník. Poté necháte chvíli ztuhnout a uležet.
Makronutrienty
31%
16%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 911 kJ | 1 225 kJ |
| Kalorická hodnota | 218 kcal | 293 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
10,8 g
3,17 g |
14,6 g
4,26 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,08 SVJ | 1,46 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,1 g
12,6 g |
24,3 g
16,9 g |
| Bílkoviny | 5,56 g | 7,48 g |
| Sůl | 0,756 g | 1,02 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














