V čase cuket báječné lowcarb jídlo, naplníme masem, šunkou, sýrem, zeleninou...co zrovna máme. Skvělé i na cesty!
Děkujeme Katce Knapové za recept :)
- 45m
- 5 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
nastouhat 2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
nastrouhat 2 hrnky |
2 hrnky |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nastrúhajte cuketu, osolte a vložte ju do pevnej utierky. Z cukety vyžmýkame čo najviac vlhkosti. Keď máte pocit, že ste dostali toľko, koľko môžete, rozviňte uterák a nechajte ho niekoľko minút odpočívať, potom to skúste znova. Nevynechávajte ani druhý krok, cuketa musí byť úplne suchá.
-
Presuňte suchú cuketu do misky a zmiešajte s nastrúhaným čedarom alebo iným syrom vajcami, práškom do pečiva.
-
Cesto odoberte pomocou 1/4 šálky odmerky na malé tortilly alebo 1/2 odmerky na veľké tortilly a položte na silikónom vystlaný plech a utľapnite do veľmi tenkého kruhu.
Pečte 15 minút a tortilly opatrne otočte.
Pečte 3-5 minút, kým tortilly nestuhnú a nezačnú jemne hnednúť, ako je znázornené.
Kvalita vašich tortíl bude veľmi závisieť od toho, koľko vlhkosti z cukety dostanete, ak je cuketa mokrá, tortilly budú mokré.
Makronutrienty
6%
43%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 752 kJ | 2 008 kJ |
Kalorická hodnota | 180 kcal | 480 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,8 g
0,115 g |
4,8 g
0,307 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,18 SVJ | 0,48 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
14,3 g
8,47 g |
38,2 g
22,6 g |
Bílkoviny | 12,1 g | 32,3 g |
Sůl | 1,22 g | 3,26 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů