Rychlé, zdravé lowcarb jídlo - v čase cuket velmi oblíbené a variabilní.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za inspiraci :)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
80 g |
80 g |
300 g |
300 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g |
20 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Cuketu jsem naškrábal na cudle, na váze 300 g.
https://eshop.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert
-
Zbytek cukety jsem nakrájel na malé kostičky, stejně tak i cibuli, ředkev a kapii. Nejprve jsem na ghí osmažil cibulku, přidal kapii a nakonec ředkev a cuketu. Chvilku jsem dusil pod poklicí do konzistence, aby ještě kostičky byly na skus. Přidal rozmixovaná rajčata, lahůdkovou papriku, sůl, pepř podle chuti a chvilku redukoval do lehkého zhoustnutí. Odstavil pod poklicí a na druhé pánvi si bez tuku osmahl na kostičky bůček.
-
Super jídlo, začínají všude prodávat cukety, budou teď na mém jídelníčku v různých obměnách častěji. Někdo si je lehce tepelně upraví na tuku, jen krátce, ale mně chutnají syrové a studené s teplou omáčkou.
Makronutrienty
35%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 306 kJ | 1 541 kJ |
Kalorická hodnota | 73,2 kcal | 368 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,49 g
0,517 g |
22,6 g
2,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,449 SVJ | 2,26 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,06 g
2,19 g |
25,4 g
11 g |
Bílkoviny | 3,29 g | 16,5 g |
Sůl | 0,848 g | 4,27 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů