Cudle se zeleninovou omáčkou
Rychlé, zdravé lowcarb jídlo - v čase cuket velmi oblíbené a variabilní. Děkujeme Jozefu Kabátovi za inspiraci :)
- 20m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
cuketa | 400 g |
cibule | 1 kus |
paprika kapie | 1 kus |
ředkev bílá | 80 g |
rajčata sterilovaná | 300 g |
paprika sladká mletá | 1 lžíce |
máslo přepuštěné, ghí | 1 lžíce |
uzený vepřový bok | 100 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Cuketu jsem naškrábal na cudle, na váze 300 g. https://eshop.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert
-
Zbytek cukety jsem nakrájel na malé kostičky, stejně tak i cibuli, ředkev a kapii. Nejprve jsem na ghí osmažil cibulku, přidal kapii a nakonec ředkev a cuketu. Chvilku jsem dusil pod poklicí do konzistence, aby ještě kostičky byly na skus. Přidal rozmixovaná rajčata, lahůdkovou papriku, sůl, pepř podle chuti a chvilku redukoval do lehkého zhoustnutí. Odstavil pod poklicí a na druhé pánvi si bez tuku osmahl na kostičky bůček.
-
Super jídlo, začínají všude prodávat cukety, budou teď na mém jídelníčku v různých obměnách častěji. Někdo si je lehce tepelně upraví na tuku, jen krátce, ale mně chutnají syrové a studené s teplou omáčkou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů