Cudle se zeleninovou omáčkou

Rychlé, zdravé lowcarb jídlo - v čase cuket velmi oblíbené a variabilní. Děkujeme Jozefu Kabátovi za inspiraci :)

Cudle se zeleninovou omáčkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
cuketa 400 g
cibule 1 kus
paprika kapie 1 kus
ředkev bílá 80 g
rajčata sterilovaná 300 g
paprika sladká mletá 1 lžíce
máslo přepuštěné, ghí 1 lžíce
uzený vepřový bok 100 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cuketu jsem naškrábal na cudle, na váze 300 g. https://eshop.tescoma.cz/skrabka-julienne-presto-expert

  2. Zbytek cukety jsem nakrájel na malé kostičky, stejně tak i cibuli, ředkev a kapii. Nejprve jsem na ghí osmažil cibulku, přidal kapii a nakonec ředkev a cuketu. Chvilku jsem dusil pod poklicí do konzistence, aby ještě kostičky byly na skus. Přidal rozmixovaná rajčata, lahůdkovou papriku, sůl, pepř podle chuti a chvilku redukoval do lehkého zhoustnutí. Odstavil pod poklicí a na druhé pánvi si bez tuku osmahl na kostičky bůček.

  3. Super jídlo, začínají všude prodávat cukety, budou teď na mém jídelníčku v různých obměnách častěji. Někdo si je lehce tepelně upraví na tuku, jen krátce, ale mně chutnají syrové a studené s teplou omáčkou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů