
Jednoduchý a oblíbený low carb dezert. :)
- 10m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Termix | |
---|---|
200 g |
200 g |
3 lžičky |
3 lžičky |
60 g |
60 g |
250 g |
250 g |
mléko mandlové, rostlinný nápoj 100 ml |
100 ml |
Na ozdobu | |
4 lžičky |
4 lžičky |
2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Běžně dělám tak, že v kastrolku rozehřeju smetanu (200 g 31% nebo 12%) s erythritolem (dle chuti), přidám nalámanou vysokoprocentní čokoládu (cca 40 g) a pomalu přivedu k varu a promíchávám. Pak odstavím a důkladně vmíchám 250 g tučného tvarohu.
-
Dnes jsem dala čokolády o dost víc a také aby toho bylo celkově o něco víc, přidala jsem ke smetaně ještě cca 100 ml mandlového mléka.
-
Ozdobeno mám mandlovými vločkami a lyofilizovanými malinami.
Makronutrienty
29%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 717 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 171 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,05 g
5,1 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,805 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
7,62 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 6,42 g | 0 g |
Sůl | 0,101 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů