Toto je můj osvědčený nízkosacharidový recept, který nezklame. Čokoládový dezert hezky vypadá a skvěle chutná!
- 1h
- 14 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
3 kusy |
3 kusy |
50 g |
50 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 5 g |
5 g |
kakaový prášek, holandské kakao 3 lžíce |
3 lžíce |
150 ml |
150 ml |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Žloutky se sladidlem a máslem vyšleháme do pěny, přidáme ostatní přísady a opatrně přidáváme vyšlehané bílky.
Nakonec vmícháme smetanu.
-
Zdobícím sáčkem dáme do košíčků - asi do 2/3, těsto vyběhne.
Hotové vychladlé muffinky zdobíme zdravým čokoládo-avokádovým krémem.
-
Krém: avokádo, sladidlo a citronovou šťávu rozmixujeme do hladka.
Přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Krém dobře drží tvar a je výborný.
Makronutrienty
42%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 204 kJ | 814 kJ |
Kalorická hodnota | 288 kcal | 195 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,2 g
4,39 g |
14,3 g
2,97 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,12 SVJ | 1,43 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
22,1 g
8,97 g |
14,9 g
6,06 g |
Bílkoviny | 7,69 g | 5,2 g |
Sůl | 0,259 g | 0,175 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů