Klasika předělaná na lowcarb verzi, chutný dezert od Lucie Calábkové, děkujeme :)
https://instagram.com/lowcarb_lucci
- 1h
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
nebo jiné ořechové mouky 1 hrnek |
1 hrnek |
|
100 g |
100 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
šťáva i kůra 1 kus |
1 kus |
|
80 g |
80 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
50 ml |
50 ml |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve smíchat sypké suroviny, pak přidat zbytek, formu na chlebíček vymazat (nebo doporučuji na spodní stranu formy dát pruh pečícího papíru, aby přesahovaly kraje, pak půjde chlebíček snadno vydělat z formy, jen se příborovým nožem objedou kraje a je to).
-
Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 180 °C horkovzduch, nejdříve přikryté alobalem cca 40 min., pak jsem cca 20 min. dopékala odkryté - zde je nutné upravit dle Vaší trouby.
Makronutrienty
32%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 293 kJ | 640 kJ |
| Kalorická hodnota | 309 kcal | 153 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
3,49 g |
7,63 g
1,73 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 0,763 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
23,3 g
11,1 g |
11,5 g
5,49 g |
| Bílkoviny | 9,39 g | 4,65 g |
| Sůl | 0,633 g | 0,313 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













