ČEVABČIČI VE SLANINĚ A TEPLÝ NĚMECKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

ČEVABČIČI VE SLANINĚ A TEPLÝ NĚMECKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Pokrmy z mletého masa jsou u nás doma velice oblíbené. A což teprve, když mám možnost nechat si u řezníka pomlít maso na počkání a podle vlastního výběru. To prostě nemá chybu.

Postup přípravy

  1. Maso důkladně promícháme se solí, kořením, česnekem, cibulkou, strouhankou, vejci a sýrem. Hotovou směs necháme v lednici rozležet nejlépe do druhého dne.

  2. Pak tvoříme vlhkýma rukama podlouhlé šišky, které obalíme v anglické slanině a skládáme do pekáčku. Jen lehce podlijeme vodou a pečeme zakryté na 180 stupňů asi 15 minut, pak odklopíme a dopečeme do barvy.

  3. Teplý bramborový salát: cca 1kg brambor uvaříme ve slupce, ihned zchladíme, oloupeme a nakrájíme ozdobným nožem nebo projedeme na kolečku jako na klasický salát . Na oleji necháme zesklovatět 2 nadrobno pokrájené větší cibule a hned ještě teplé i se zbytkem oleje přidáme k bramborám. Pak přisypeme ještě asi 3 na kostičky pokrájené sterilované okurky, přidáme 2 lžičky plnotučné hořčice, trochu nálevu z okurek, sůl, pepř, cukr a ocet dle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte