- 2h
- 30 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
600 g |
600 g |
|
350 ml |
350 ml |
|
1 kus |
1 kus |
|
50 ml |
50 ml |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
3 lžíce |
3 lžíce |
| Náplň | |
|
1 kus |
1 kus |
|
10 g |
10 g |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
2 kusy |
2 kusy |
| Ozdoba | |
|
1 kus |
1 kus |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme cukor a kvasnice, zamiešame a necháme nakysnúť, kvasok dáme do múky, pridáme soľ a miesime, postupne pridáme zvyšok mlieka a zapracujeme olej, cesto nechame kysnuť 45 minút.
-
Pripravime si plnku: celý zmäknuty palmarín vymiešame se soli, cesnakom a žĺtkami, poriadne vymiešame.Z vykysnuteho cesta si urobíme 3 bochníky každy si rozvaľkáme a natrieme plnku, ztočíme do valčeka a odkrajujeme trojuholníky, davame na plech,ktory sme vystlali papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
-
Pečieme pri 200° 35 minút
Makronutrienty
59%
11%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 377 kJ | 658 kJ |
| Kalorická hodnota | 329 kcal | 157 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
35,4 g
4,06 g |
16,9 g
1,94 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,54 SVJ | 1,69 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,2 g
4,2 g |
8,7 g
2,01 g |
| Bílkoviny | 6,84 g | 3,27 g |
| Sůl | 1,35 g | 0,645 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














