Báječný rychlý nízkosacharidový oběd...variabilní chutě dle přidaného koření, ale dobré vždycky :)
Děkujeme Lucce Valchové za recept :)
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hranolky | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Směs | |
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Nejdříve si připravíme hranolky tak, že očistíme celer, zbavíme ho vrchní slupky a nakrájíme na hranolky. Hranolky dáme do mísy, poprášíme je kurkumou a paprikou (poměr dle chuti), lehce posolíme a pokapeme olejem. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a několikrát jí zatřepeme, aby se hranolky rovnoměrně obalily. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do křupava.
-
Během toho co se pečou hranolky, si na pánvi zhotovíme oblíbenou masovou směs.
Makronutrienty
41%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 462 kJ | 2 806 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 671 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,18 g
1,18 g |
49,7 g
7,14 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,818 SVJ | 4,97 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,52 g
2,92 g |
39,6 g
17,7 g |
Bílkoviny | 5,25 g | 31,9 g |
Sůl | 0,872 g | 5,3 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů