Jednoduchá a rychlá nízkosacharidová příloha.
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a rozkrájíme na cca 1 cm silné plátky. Ty zase na silnější hranolky.
-
Uvedeme do varu cca 1 litr vody a hranolky v ní asi 3 minutky ovaříme. Vodu slijeme - můžeme použít na polévku. Do horkých hranolek přidáme sádlo, koření, rozmačkaný česnek a sůl. Zakryjeme poklicí a protřepeme, až se hranolky směsí koření a sádla celé obalí. Směs koření samozřejmě můžete upravit podle vlastní chuti a různě experimentovat.
-
Troubu rozehřejeme na 220°C. Hranolky pečeme cca 20 minut, dokud nejsou měkké.
Makronutrienty
55%
9%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 378 kJ | 1 021 kJ |
Kalorická hodnota | 90,3 kcal | 244 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,04 g
1,51 g |
24,4 g
4,08 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,904 SVJ | 2,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,84 g
2,5 g |
15,8 g
6,77 g |
Bílkoviny | 1,51 g | 4,08 g |
Sůl | 0,79 g | 2,14 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů