Chutná, křupavá a zároveň bez mouky. Po ochutnání téhle pizzy už nebudete mít chutě na klasickou. Zeleninové pizzy jsou ????
➡️Více inspirace a receptů najdete na mém profilu https://www.instagram.com/lowfit_zuzi/
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
250 g |
250 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
mouka mandlová z mandlových jader 20 g |
20 g |
|
20 g |
20 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Celer oloupeme a rozsekáme v sekáčku s mozzarellou, postupně přidáme zbylé ingredience a vytvoříme na pečící papír placku ve tvaru pizzy ➡️ těsto na několika místech propícháme vidličkou a předpečeme na 200° zhruba 15minut (peču na oboustranné pečení)
-
Nazdobíme dle chutí a dopečeme do zlatava (já dala jako základ rajčatový protlak, pak šunku, hlívu ústřičnou a ementál)
Makronutrienty
25%
39%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 626 kJ | 1 579 kJ |
| Kalorická hodnota | 150 kcal | 377 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,34 g
1,34 g |
16 g
3,37 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,634 SVJ | 1,6 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,32 g
3,56 g |
23,5 g
8,98 g |
| Bílkoviny | 9,91 g | 25 g |
| Sůl | 1,08 g | 2,72 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














