Bramboráky úplně neumím, zato celeráky mi jdou skvěle a vždy se povedou. Fungují jako lowcarb příloha, ale dělám je i jen tak, protože obsahují i hezkou porci bílkovin.
Více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/
- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
400 g |
400 g |
150 g |
150 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
nejlépe ve spreji 1 lžička |
1 lžička |
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Celer i sýr nastrouhám, smíchám s vejcem, přidám česnek, sůl a oblíbené koření na bramboráky. Z tohoto množství mi vyjdou 2x čtyři kusy na plech, postříkám olejem a v troubě nechám na 170 dozlatova.
Makronutrienty
29%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 493 kJ | 458 kJ |
Kalorická hodnota | 118 kcal | 109 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,36 g
1,03 g |
5,9 g
0,96 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,636 SVJ | 0,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,03 g
4,5 g |
5,6 g
4,17 g |
Bílkoviny | 9,9 g | 9,19 g |
Sůl | 0,924 g | 0,858 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů