Bramboráky úplně neumím, zato celeráky mi jdou skvěle a vždy se povedou. Fungují jako lowcarb příloha, ale dělám je i jen tak, protože obsahují i hezkou porci bílkovin.
Více inspirace na Instagramu www.instargam.com/b_to_my_b/
- 20m
- 8 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
400 g |
400 g |
|
150 g |
150 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
nejlépe ve spreji 1 lžička |
1 lžička |
|
6 kusů |
6 kusů |
Postup přípravy
-
Celer i sýr nastrouhám, smíchám s vejcem, přidám česnek, sůl a oblíbené koření na bramboráky. Z tohoto množství mi vyjdou 2x čtyři kusy na plech, postříkám olejem a v troubě nechám na 170 dozlatova.
Makronutrienty
29%
45%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 486 kJ | 451 kJ |
| Kalorická hodnota | 116 kcal | 108 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6,37 g
1,04 g |
5,91 g
0,96 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,637 SVJ | 0,591 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,84 g
4,47 g |
5,41 g
4,15 g |
| Bílkoviny | 9,92 g | 9,19 g |
| Sůl | 0,925 g | 0,858 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














